Heb jij je kostprijs al berekend nu alle kosten zijn en blijven stijgen? 📈

2022 was geen goedkoop jaar, en dat heb jij vast gemerkt. De inflatie dit jaar was bijna 10% en de lonen stegen afgelopen juli met 4,5% en vanaf januari 2023 stijgen de minimum lonen nogmaals met 10,15%. Oftewel: je ontkomt er bijna niet aan om je prijzen te verhogen.

Reken maar even uit: als je kosten ongeveer 10% hoger zijn dan gewoonlijk en je personeelskosten ook, blijft er van je winstmarge steeds minder over! Die winst heb je juist nodig om een financieel gezond bedrijf te bouwen.

Betekent dat dat je je prijzen zomaar met 10% of 20% moet verhogen? Nee! Prijsverhogingen zijn geen nattevingerwerk: je kunt gewoon uitrekenen hoeveel je prijs moet stijgen, zolang jij je kostprijs per minuut maar weet. Dan kun je ook aan je klanten uitleggen waarom je behandelingen duurder zijn geworden. Eigenlijk moet je minimaal 1x per jaar je kostprijs opnieuw berekenen: niet alleen vanwege inflatie, maar ook omdat bijvoorbeeld je investeringen of inkoopkosten kunnen veranderen.

Zo bereken je de kostprijs:

1️⃣. Schrijf al je maandelijkse lasten op, inclusief je eigen salaris!

2️⃣. Tel het aantal gewerkte uren per maand. Dat kun je zo uitrekenen: aantal uren per week x 4,33 = aantal uren per maand.

3️⃣. Kosten per maand / aantal uren per maand = kostprijs per uur.

4️⃣. Kostprijs per uur / 60 minuten = kostprijs per minuut.

5️⃣. Voeg nu winstmarge toe. Als je alleen de kostprijs rekent voor je behandelingen, verdien je niets! Een winstmarge van 100% reken je bijvoorbeeld zo uit: Kostprijs per minuut x 2 = ideale minuut prijs

Een winstmarge van 100% is ideaal, maar ik snap dat je je klanten niet wilt afschrikken door je prijs ineens te verdubbelen. Lukt het niet in 1x om voor de 100% te gaan? Bereken je prijzen dan met een minimale winstmarge van 60%, en bouw vanaf daar langzaam op.

Als je jouw minuut prijs weet, kun je de prijzen van je behandelingen checken. Dat doe je door de prijs van je behandeling te delen door het aantal minuten dat de behandeling duurt. Is dat getal lager dan je ideale minuut prijs? Dan moet je jouw prijs verhogen!

Wil je online je kostprijs berekenen met een handige tool? Klik dan hier.

Het is niet altijd makkelijk om je prijzen te verhogen, want je wilt je klanten niet teleurstellen. Begrijpelijk, maar uiteindelijk zijn je klanten er beter mee geholpen als je salon blijft bestaan! Dat lukt alleen wanneer je winst blijft maken. Leg dus gewoon uit aan je klanten waarom je duurder bent geworden. Zij snappen ook wel dat je liever geen verlies draait 🙂
Klik hier om voorbeelden te zien hoe je de prijsverhoging kan communiceren.

Wil je dit liever laten berekenen door mij? Klik dan hier voor The Price Perfector.

Heb jij je prijzen al verhoogd?

Liefs, Kelly