VAN FALEN LEER JE

Kelly Derks weet als geen ander wat het is om geen winst te maken. En zelfs hoe het is om failliet te gaan.
Inmiddels heeft zij een financieel gezond bedrijf dat ondernemers in de beautybranche helpt om te groeien: Kelly Derks Salon Consultancy.

Ze vertelt: “Juist door te falen heb ik veel geleerd. En natuurlijk door de trainingen die ik volgde.” En nog steeds werkt zij aan zowel haar persoonlijke als zakelijke ontwikkeling, want jouw bedrijf kan zo groot worden als jij denkt en doet: “lk heb hulp nodig gehad voor het ondernemersdeel. Vooral het cijfermatige, daar had ik een gruwelijke hekel aan en ik snapte de uitleg van de deskundigen haast nooit. Dat maakt dat ik zo blij ben met Femke. Zowel haar trainingen als boeken hielpen mij verder, ook op persoonlijk vlak.

lk merk dat ik meer vertrouwen in mijzelf heb gekregen.” Kelly vindt inzicht in cijfers verkrijgen tegenwoordig zelfs simpel. “Dat zou ik vroeger niet hebben geloofd.
Maar het helpt wel bij het daarop sturen. Want pas dan kan je bedrijf groeien.” Waar hangt groei nog meer vanaf? “Belemmerende overtuigingen! Dat zijn gedachten die je niet verder helpen, maar ik merk dat iedereen die heeft. Zoals ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘wie zit er op mij te wachten’ of ‘ik kan het mijn klanten toch niet aandoen om mij te focussen op dat wat ik het liefste doe; waar moeten zij dan heen?’ Door klein te denken kan jouw instituut onmogelijk groeien.”

Een positieve mindset. Daarop richt Kelly zich en dat adviseert ze de ondernemers die zij begeleidt.

Maar is dat te trainen? “Omgaan met tegenslag is zeker te leren. Natuurlijk waren de lockdowns heftig; zeker de laatste hakte erin. Maar door daarin te blijven hangen, kom je niet verder. Het helpt daarnaast niet als je cliënten een negatieve instelling hebben, dan is het uitkijken geblazen je daarin niet te laten meezuigen.”

Haar tip? “Schrijf elke dag tien successen op. Al heb je nog zo’n rotdag, er ging altijd wel wat goed.” Daarnaast gaat Kelly zelf even dansen: “Hoe ellendig ik me ook voel, daardoor kom ik altijd uit een negatieve modus. Niet iedereen wil een dansje wagen, maar onderzoek dan wat jou wel helpt uit een negatieve spiraal te komen. En voer dat uit!” Kelly Derks helpt ondernemers in de beautybranche om meer winst te maken en daarnaast —ook meer vrijheid en rust te ervaren: “Als schoonheidsspecialist begin je voor zichzelf om een eigen salaris te verdienen en meer vrijheid te ervaren. Maar dat is door de hectiek van de dag vaak wel het eerste datje opgeeft. Leer dat om te buigen en werk met een coach.”