Ben jij wel eens dat je de rekeningen niet kan betalen?

In deze periode 9 jaar geleden vroeg ik mijn faillissement aan. Ik kon de rekeningen nog wel betalen maar met de betalingsregeling van de belastingdienst in het vooruitzicht wist ik dat het heel krap zou worden.

Het vakantiegeld was net betaald, de loonheffing was uiteraard vele malen hoger en het water stond me letterlijk aan de lippen. Hoe zou ik dit gaan oplossen?

Ik zelf was moegestreden, na 2 jaar nauwelijks inkomen en voor mijn gevoel geen zicht op verbetering, besloot ik om de stekker uit mijn succesvolle salon te halen.

Waarom deel ik dit nu met jou? Omdat ik om me heen hoor dat de betalingsregelingen van de zogenaamde “tegemoetkoming” worden opgestart, jij ook 2 stormachtige jaren achter de rug hebt, het vakantiegeld en de hoge loonheffing hebt betaald en je nu zit met onderbezetting in verband met alle vakanties en we in de verte al weer bang worden gemaakt met een volgende sluiting.

Ik me ontzettend goed kan voorstellen dat je wel eens denkt: ‘is dit waar ik zo hard voor werk?’

Daarom deel ik het vandaag met jou omdat ik je wil helpen met mijn verhaal.

Als ik terugkijk op de periode voorafgaand aan deze periode waren er een paar dingen die ik fout deed.

  • Ik (en mijn team) gaven bijna elke klant stiekem korting
  • Ik had mijn prijslijst (kostprijs/winstmarge) niet op orde
  • Ik gaf weinig om het cijfermatige gedeelte van mijn salon, ik durf zelfs te zeggen dat ik bang was voor cijfers
  • Ik was alleen maar bezig met werken in mijn salon
  • Ik was slecht verzekerd

Conclusie: ik miste helderheid, inzicht en overzicht.

Ik had géén plan om mijn ‘geld stress’ op te lossen en ik werkte me een slag in de rondte om alle klanten te helpen en mijn team blij te maken.

Afstand nemen of tijd nemen om naar de situatie te kijken deed ik al helemaal niet, ik kon beter nog wat klanten helpen.

En precies dit is wat ik veel om me heen hoor. Door Corona heb je een flink gat in je buffer (als je die al had) of heb je de overwaarde van je huis, of je pensioengeld moeten gebruiken. En met de terugbetalingsregeling en een eventuele nieuwe lockdown in het vooruitzicht zorgt dit ervoor dat bij veel ondernemers het plezier minder wordt.

Mijn doel met deze blog posts is: om jou te inspireren om de acties te nemen die er nodig zijn om van jouw salon een nog succesvollere salon te maken en je tips te geven om jouw ondernemers reis makkelijker te maken!

Wanneer je mijn verhaal leest, of je nu startend bent of al jaren onderneemt, ik wil je vandaag uitdagen en uitnodigen om jezelf de volgende vragen te stellen die ik mezelf ook regelmatig stel:

  • Wat is jouw grootste herkenning van mijn verhaal in jouw verhaal?
  • Wat werkt er niet in jouw salon/leven?
  • Wat zijn je (grootste) struggles?
  • Wat heb je de afgelopen 6 maanden gedaan om jouw situatie te verbeteren?
  • Wat heb je niet gedaan om jouw situatie te verbeteren?

Beantwoord deze vragen eens (eerlijk) voor jezelf. En schrijf nadat je deze vragen beantwoord hebt, 3 acties op die je kan gaan doen om een ander resultaat te creëren.

Ik zou het leuk vinden als je jouw acties met me deelt via DM, klik hier om me een bericht te sturen.

Liefs, Kelly